Татјана Божић, члан Градског већа Града Панчева задужена за образовање посетила је данас Основну школу „Аксентије Максимовић“ у Долову и заједно са директорком школе, Јасмином Станковић, пожелела срећан полазак у први разред свим ђацима.

„Драга децо и драги родитељи, драго ми је што сам данас посетила баш ову школу. Честитам вам полазак у први разред и желим вам много успеха у образовању. Ово је један нови почетак за вас, али немојте да се плашите. Школа је место у ком ћете, поред учења и разних наставних, али и ненаставних активности, упознати много другара и створити пријатељства за цео живот. Стога, позивам вас, као и ваше учитељице и учитеље, управу школе али и родитеље да делујемо сви заједно као један тим, како би додатно унапредили све аспекте образовног процеса“, рекла је Татјана Божић.

Основну школу „Аксентије Максимовић“ похађа 443 ученика у 23 одељења, а ове године, у први разред уписано је више ученика него прошле године. У сва три одељења првог разреда настава ће се одвијати на српском језику, док ће се у једном одељењу настава одвијати комбиновано, и на румунском језику.

„Уз подршку Града Панчева у овој школи су реновирали учионице како би све било спремно за нову школску годину. Овај пројекат је део нашег континуираног настојања да унапредимо услове за образовање наше деце. Посебно ме радује што је ове године у први разред уписано 57 ученика, што је знак да школа наставља да привлачи нове генерације. Град Панчево је свим ученицима првог разреда поклонио саобраћајне букваре, како бисмо од првог дана нагласили важност безбедности деце у саобраћају. Такође, континуирано улажемо у образовне установе са циљем унапређења услова за рад и боравак како деце и тако и наставника. Прошле године, из буџета Града Панчева је извојено 2.400.000 динара за текуће одржавање, која су искоришћена за санацију зидова, кречење учионица и замену стакленог зида у вртићу”, нагласила је Божићева.

У склопу школе у Долову, такође, ради и једно комбиновано одељење школе за основно образовање „Мара Мандић“ из Панчева, као и три групе за припремно-предшколски програм који похађа 61 дете и  вртић са две групе од укупно 45 деце.

Директорка ОШ „Аксентије Максимовић“, Јасмина Станковић захвалила се на подршци и изразила задовољство што су заједничким трудом обезбеђени бољи услови за рад и захвалила на пружању подршке школама у циљу подизања квалитета образовања на највиши ниво.