Maja Vitman gradska menadžerka je obišla završne radove na izgradnji kružnog toka, raskrsnicu ulica Svetozara Šemića i Svetog Save gde je počelo asfaltiranje.

„U prethodnom periodu, nama je putna infrastruktura od veoma velikog značaja i projektom javno-privatnog partnerstva do sada smo mnogo uradili. Zaključno sa ovim ulicama koje privodimo kraju, to je čak 80 kilometara puteva, kako u gradu tako i u naseljenim mestima. Nama je ravnomeran razvoj od velikog značaja. Ovde je blizu poslovna zona Sever, a isto tako imamo železničku stanicu odnosno Pančevo voz, a na početku ulice Svetozara Šemića očekujemo izgradnju nove autobuske stanice. Morali smo da uradimo kružni tok zbog buduće trase autobuskih linija pošto će ovo biti izuzetno frekventna lokacija. Takođe smo uradili kompletnu pešačku i biciklističku stazu u ulici Svetozara Šemića i obostrane pešačke staze u ulici Svetozara Šemića i Svetog Save, a u Železničkoj se pešačka staza nalazi samo na jednoj strani. Odmah smo uradili i sve priključke za domaćinstva i ljude koji ovde žive, kao i za privredne subjekte. Završeni su i radovi na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže, fekalne i atmosferske kanalizacije“, rekla je Maja Vitman.

Izvedeni su i radovi na elektroinstalacijama. Biće postavljeno 30 novih stubova javnog osvetljenja.U Ulici Svetozara Šemića postoji mogućnost za dva autobuska stajališta, a izgradiće se i parkinzi za taksi vozila. Na ovom potezu je predviđeno i oko 70 novih parking mesta za građane.

„Ovde smo ranije imali veliki problem sa parkinzima i moram da pohvalim sve sugrađane koji ovde žive na njihovom strpljenju. Isto tako bih zahvalila i na saradnji i sugestijama koje su nam dali, pošto smo u toku samog izvođenja radova imali određene izmene, jer je trebalo uklopiti život sa infrastrukturom, i to nam je bilo od velikog značaja. U toku sledeće nedelje ćemo se svakako baviti završetkom radova na ovoj lokaciji, postavićemo svetiljke, uradićemo horizontalnu signalizaciju, a JKP „Zelenilo“ će dodatno ozeleniti ovaj prostor. Dakle ceo izgled se kompletno menja i ono što smo imali do pre samo nekoliko nedelja sada u potpunosti drugačije izgleda, na zadovoljstvo grada Pančeva, ali i svih sugrađana koji ovde žive, rade i koriste ovu lokaciju“, navela je gradska menadžerka Vitman.

Kružni tok će biti pušten za saobraćaj čim bude postavljena horizontalna signalizacija.