Maja Vitman, gradska menadžerka Grada Pančeva obišla je radove rekonstrukcije ulice Dimitrija Tucovića, deonice između Moše Pijade i Knićaninove, veoma značajne saobraćajnice u dužini od 1253 metara.

„Slobodno možemo reći da su upornost, zalaganje i trud rezultirali jednom od dugoočekivanih investicija, upravo ovom saobraćajnicom, ulicom Dumitrija Tucovića. Razvoj našeg grada je munjevit, prati ekonomski razvoj naše zemnje, političke ciljeve koji svakako utiču na podizanje kvaliteta života svih naših građana, ali i onih koji su odlučili da se poslovno ostvare upravo ovde, a nama pružili šansu da ostvarimo stopu zaposlenosti, koja nikada nije bila veća. Mi, danas, upravo u našem gradu, na godišnjem nivou, radimo na desetine novih kilometara nove putne infrastrukture. Ulažemo u sve delove grada i naseljenih mesta. Prepoznati smo kao lokalna samouprava koja ima ideju, koja razgovara sa sugrađankama i sugrađanima i sluša njihove potrebe, jer politika kontinuiteta naš je cilj“, rekla je Maja Vitman obilazeći teren.

Za potrebe izvođenja radova obezbeđena su sredstva putem sufinansiranja od strane Urave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grada Pančeva, u vrednosti od 362.373.891 dinara, budžetom za ovu i sledeću godinu.

„Dimitrija Tucovića se rekonstruiše u punoj širini, sa svim potrebnim podzemnim instalacijama i izgradnjom novih. Širina saobraćajnice je 7 metara, rade se novi obostrani trotoari u širini od 1.6 metara i biciklistička staza dužine 770 metara, od Uroša Predića do Knićaninove. Značaj ulaganja je višestruk, a najbolje o tome govore utisci sugrađanki i sugrađana koji ovu deonicu svakodnevno koriste kao tranzitnu prema Opovu, Kovačici i Zrenjaninu, kao i za potrebe naše privredne Severne zone. Zahvaljujući komunikaciji sa sugrađankama i sugrađanima, odlučili smo da postavimo semafore na najfrekventnijem delu ulice, raskrsnicama ulica Dimitrija Tucovića i Ive Kurjačkog i ulica Dimitrija Tucovića i Uroša Predića. Ispunili smo i druge zahteve sugrađanki i sugrađana, stoga smo projektom predvideli proširenje kapaciteta parking mesta i to na levom delu ulice Uroša Predića iz pravca grada“, objasnila je Vitman i apelovala na sugrđane, jer je bezbednost je na prvom mestu, da do puštanja prve faze saobraćajnice, obrate pažnju i imaju u vidu da prvi sloj asfalta ne znači završetak radova, da se građevinska mehanizacija još uvek nalazi u ulici, kao i građevinski materijal, koji se koristi za završetak radova.

U ulici su završeni svi radovi na izgradnji nedostajuće atmosferske kanalizacije, rekonstruisane su i dotrajale elektroinstalacije, radovi na gasovodu sa izgradnjom novih, obostranih priključaka, a vodovodna mreža je rekonstruisana, ali je izgrađena i nova. U planu je izgradnja preko 200 parking mesta, kao i rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Uroša Predića širine 6 metara i dužine od 87 metara, kao i postavljanje subova javnog osvetljenja.

Prema ugovoru, završetak druge faze radova, od Uroša Predića do Knićaninove, predviđen je do maja naredne godine.