Menadžerka grada Pančeva Maja Vitman obišla je radove na kompletnoj rekonstrukciji Ulice Svetozara Šemića, od Ulice Dimitrija Tucovića do Sinđelićeve koji su počeli krajem februara, a biće završeni do kraja avgusta ove godine.

„Do sada smo uradili kompletnu rekonstrukciju i postavili novu mrežu na kišnoj i fekalnoj kanalizaciji, kao i vodovodnim instalacijama. Urađeno i potrebno kabliranje za potrebe postavljanja novih stubova javnog osvetljenja, tako da će ovaj celokupni kompleks biti osvetljen novom LED rasvetom. Važno je naglasiti da pored radova na podzemnim instalacijama izvode i radovi na obostranom uređenju trotoara od Ulice Svetozara Šemića do Sinđelićeve, nastavak Ulice Svetog Save i Železničke“ rekla je Maja Vitman.

Ona je istakla i da je ovo jedna od kapitalnih investicija za Pančevo, jer sledeće nedelje počinju i radovi na izgradnji novog kružnog toka na raskrsnici ulica Svetozara Šemića i Svetog Save u cilju unapređenja infrastrukture u delu grada koji se privredno dosta razvio.

„Kada pričamo o strateškim projektima, moramo da spomenemo i izgradnju nove autobuske stanice koja će se naći na početku Ulice Svetozara Šemića. Planirana je izgradnja novih autobuskih stajališta duž tog poteza, nova parking mesta i takođe sve ono što je potrebno za funkcionisanje jednog takvog projekta. Kada smo planirali sve ovo pre par godina, gledali smo da strateški sve to pokrijemo, jer je ovaj potez od velikog značaja za sve naše sugrađane“ naglasila je gradska menadžerka Vitman.

Tokom obilaska radova, Maja Vitman je apelovala na sugrađanke i sugrađane da ne prelaze preko posute rizle zbog bezbednosti i zamolila za malo strpljenja i razumevanja sve one koji koriste taj deo grada, bilo da žive ili posluju u tom delu grada.