Менаџерка града Панчева Маја Витман обишла је радове на комплетној реконструкцији Улице Светозара Шемића, од Улице Димитрија Туцовића до Синђелићеве који су почели крајем фебруара, а биће завршени до краја августа ове године.

„До сада смо урадили комплетну реконструкцију и поставили нову мрежу на кишној и фекалној канализацији, као и водоводним инсталацијама. Урађено и потребно каблирање за потребе постављања нових стубова јавног осветљења, тако да ће овај целокупни комплекс бити осветљен новом ЛЕД расветом. Важно је нагласити да поред радова на подземним инсталацијама изводе и радови на обостраном уређењу тротоара од Улице Светозара Шемића до Синђелићеве, наставак Улице Светог Саве и Железничке“ рекла је Маја Витман.

Она је истакла и да је ово једна од капиталних инвестиција за Панчево, јер следеће недеље почињу и радови на изградњи новог кружног тока на раскрсници улица Светозара Шемића и Светог Саве у циљу унапређења инфраструктуре у делу града који се привредно доста развио.

„Када причамо о стратешким пројектима, морамо да споменемо и изградњу нове аутобуске станице која ће се наћи на почетку Улице Светозара Шемића. Планирана је изградња нових аутобуских стајалишта дуж тог потеза, нова паркинг места и такође све оно што је потребно за функционисање једног таквог пројекта. Када смо планирали све ово пре пар година, гледали смо да стратешки све то покријемо, јер је овај потез од великог значаја за све наше суграђане“ нагласила је градска менаџерка Витман.

Током обиласка радова, Маја Витман је апеловала на суграђанке и суграђане да не прелазе преко посуте ризле због безбедности и замолила за мало стрпљења и разумевања све оне који користе тај део града, било да живе или послују у том делу града.