Александар Стевановић, градоначелник Панчева обишао је становнике који живе у насељу Младост и једном од просека на Баваништанском путу. Он је разговарао са суграђанима који живе у овим деловима града како би чуо шта им је потребно како би им се побољшали услови свакодневног житвота. Том приликом Стевановић је у насељу Младост најавио почетак изградње водоводне мреже, док је на Баваништанском путу истакао да, већ сутра, почињу радови како би становници ускоро имали фекалну канализацију.

„Наш основни задатак вршењa власти је разговор са нашим суграђанима, слушања њихових потреба и реализација онога што им је потребно, како би побољшали квалитет живота наших суграђана. У делу насеља Младост, пре свега улицама Опленачка, Лалошка, Панчевачких паора, као и у неколико просека некадашње Златиборске улице водоводна мрежа не постоји. Морам да истакнем да смо и у претходном периоду урадили све потребне предрадње како би дошли до реализације ове инвестиције. Спровели смо поступак експропријације, откупили земљиште, урадили пројекат, добили грађевинску дозволу и у наредним данима очекујемо почетак радова на изградњи водоводне мреже у овом делу града, а самим тим и подигли квалитета живота наших суграђана. Наравно, ово је само 1. фаза радова, наставићемо док не уведемо воду у сваку кућу овде у насељу Младост, јер су то наши суграђани тражили од нас. Такође, наши суграђани од нас захтевају и даље да улажемо у инфраструктуру и задовољан сам што чујем да подржавају оно што смо радили у претходном периоду, не само у насељу Младост, него на целој територији града Панчева. Слушајући наше суграђане Панчево сутра ће бити много квалитетније за живот“, рекао је Александар Стевановић.

У разговору са мештанима једног од просека на Баваништанком путу, градоначелник Стевановић је најавио решавање проблема, тј. почетак радова на изградњи фекалне канализације.

„На Баваништанском путу је годинама уназад познат проблем недостатка фекалне канализације, радови почињу у среду и надам се да ће веома брзо бити завршени. Слушамо наше суграђане, бавимо се њиховим проблемима и решавамо их, добар део града онај који нема фекалну канализацију и водоводну мрежу ће ускоро добити, како би Панчево сутра било по мери свих наших суграђана“ објаснио је Стевановић.

Градоначелник је подсетио и да су радови у насељу Караула и на Јабучком путу при крају. Јабучки пут је добио секундарну мрежу фекалне канализације, која омогућава да се сви становници овог дела града на њу прикључе, а насеље Караула је добило своје водове фекалне канализације и ускоро ће сви који живе у том делу моћи да се повежу на ту мрежу.

„У насељу Караула су при крају радови и ускоро ће сви наши суграђани који живе у том делу моћи да се прикључе на водове фекалне канализационе мреже, као и на Јабучком путу где су суграђани добили  секундарну мрежу фекалне канализације, која је омогућила свим становницима да могу да се прикључе“ казао је градоначелник Стевановић.

Подсетио је и на капитални пројекат у будућности који очекује становнике насељених места града Панчева, а то је у изградња канализационе мреже у 8 насељених места и решавање проблема око 30.000 становника који немају мрежу фекалне канализације у тим местима.

„Ми смо на једној од претходних Скупштина града Панчева усвојили пројекат јавно-приватног партнерства за изградњу канализационе мреже у нашим насељеним местима и очекујем да ћемо веома ускоро започети радове и добити комплетну мрежу. То је, заиста, један од најкапиталнијих пројеката који ће се реализовати у будућности на територији града Панчева. Ради се о 180 километара мреже фекалне канализације и 80 километара потисних водова, односно комплетна фекална канализација града Панчева ће бити повезана у један систем“, истакао је Стевановић.

Разговори са суграђанима имају за циљ реализацију пројеката који им унапређују квалитет живота у