Александар Стевановић, градоначелник Панчева угостио је Европске прваке у познавању саобраћаја. Нена Божић и Алкса Вулин, ученици Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Омољице чинили су четворочлану репрезентацију Србије која је освојила прво место на Европском првенству у познавању саобраћаја, које је ове године одржано у Бару, у Црној Гори.

„Поносан сам што су наши мали суграђани били тако успешни на овом великом европском такмичењу и што су на најбољи начин представили нашу државу и наш град. Оно што буди још већи понос је то што већ дуги низ година наставник Тасић из Основне школе „Доситеј Обрадовић“ изузетним радом у вези са безбедности у саобраћају постиже феноменалне резултате на републичком и европском нивоу и на тај начин у јако лепом светлу презентује наш град. Ове године су Алекса и Нена са својим вршњацима из Ваљева и Београда прваци Европе и они ће сигурно у будућности бити узор неким новим генерацијама деце и мотивисати их да и они крену истим тим путем, а ми ћемо као Град увек бити ту да их у томе подржимо“ рекао је  градоначелник Панчева Стевановић.

Нена и Алекса су се сложили да је било одлично, али ни мало лак,о јер је конкуренција била велика и јака. Такмичили су се са децом из још 22 државе и истичу да је полигон био тежи од тестова, јер је било много препрека и морали су да буду веома концентрисани. Задовољни су постигнутим резултатом, али их највише радује што су се са такмичења вратили богатији за нове пријатеље.

„Да би се деца пласирала на ово такмичење морају да остваре одличан пласман на општинском, окружном, а затим и на републичком нивоу, а на  Европско првенство иду четири ученика која на републичком освоје прво или друго место“, објаснио је наставник Миодраг Тасић и похвалио све ученике који су до сада освајали награде у области саобраћаја на разним такмичењима.

Град Панчево добитницима награда на такмичењима у области познавања саобраћаја сваке године поклања бицикле.