Na osnovu ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za nauku i tehnološki razvoj, 711 studenta sa teritorije grada Pančeva dobiće regresiran prevoz, za šta je Pokrajina izdvojila oko 3 miliona dinara.

Posle konkursa, ugovor sa pokrajinskom Vladom 12. aprila 2016. godine potpisan je sa predstavnicima 32 lokalne samouprave sa teritorije Vojvodine, a ugovor u ime Grada Pančeva potpisao je član Gradskog veća zadužen za omladinu Marko Radaković.

Drago mi je što mogu da kažem da je Pančevo grad koji ima najviše regresiranih studenata. tačnije oko 700. Mi ćemo se kao Grad, nadam se u saradnji sa AP Vojvodina, i u sledećoj godini truditi da ovaj iznos, odnosno sredstva za ovu namenu, budu u još većem iznosu, kako bismo pomogli našim studentima, olakšali im školovanje i omogućili im uslove da ostvare još bolje uspehe na školovanju u ustanovama Republike Srbije, poručio je član Gradskog veća Marko Radaković.

AP Vojvodina za konkurs sufinansiranja troškova prevoza studenata za 2016. godinu izdvojila je 20 miliona dinara, polovinu novca opredeljenog prošle godine, a prema rečima pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Vladimira Pavlova, pojedini programi su i u potpunosti ukinuti zbog nedostatka sredstava.