Radovi poslednje faze rekonstrukcije gradskog parka, koji se odnose na popločavanje 2.700 kvadrata vibro-presovanim pločama u delu od Narodnog muzeja ka ulici Dimitrija Tucovića, počeće u ponedeljak, 8. maja, a planirano je da budu završeni za 120 kalendarskih dana.

„Ponosni smo na sve što smo do sada izveli. Imajući u vidu da smo građanima obećali da ćemo fazno izvoditi radove sada ih privodimo kraju. Prvi radovi sa kojima ćemo krenuti je izgradnja kišne kanalizacije iz centralnog dela parka i radovi na uklanjanju postojećih betonskih elemenata odnosno ploča od muzeja prema ulici Dimitrija Tucovića. U toku su pripremni radovi i ograđivanje dela gradilišta i zaštita dečjih igrališta, kako bi bilo bezbedno za sve mališane i ostale prolaznike“ rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Ona je takođe podsetila šta je sve urađeno do sada, kao i da ukupna vrednost, zajedno sa ovom poslednjom, četvrtom fazom radova iznosi oko 263 miliona dinara.

„Radove smo počeli još 2015. godine, kada je urađeno popločavanje platoa ispred Gradske uprave. U to vreme, kada je bilo izvođenje radova na uređenju Severne industrijske zone, kada još uvek nismo imali ni jednog stranog investitora bilo nam je jako važno da naš grad predstavimo u što boljem svetlu i da uredimo centralno gradsko jezgro imajući u vidu da svi posetioci Pančeva dolaze baš na ovo mesto. Takođe, kompletno su rekonstruisane i izvedeni su radovi i na podzemnim instalacijama u Njegoševoj, Ulici Vojvode Živojina Mišića, Masarikovoj i na trgu Kralja Petra, a postavljena su i dva nova dečja igrališta. Ovi radovi mnogo znače za celu lokalnu samoupravu i predstavljaju jednu od velikih i kapitalnih investicija“, istakla je menadžerka Vitman.

Ukupna ugovorena vrednost za poslednju fazu radova je 53.700.000 dinara.