Предраг Стојадинов, заменик градоначелника Панчева, угостио је младе таленте, Душана Младеновића и Габриела Лалића, полазнике Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево који су на међународним такмичењима из историје и географије учинили Панчево поносним, освојивиши златну, односно бронзану медаљу. Пријему у Зеленом салону Градске управе присуствовали су мр Татјана Божић, члан Градског већа Града Панчева задужена за образовање, Дејан Цуцић, директор Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“, као и ментори Младеновића и Лалића, Светлана Марчетић и Никола Конески.

„Најпре бих желео да честитам у своје лично име и у име Града Панчева на сјајним резултатима, бронзаној медаљи са Европске географске олимпијаде на којој је Габриел Лалић, ученик гимназије „Урош Предић“ освојио бронзану медаљу и Душану Младеновићу који је освојио златну медаљу на Интернационалном конференцији друштвених наука. Достојно су промовисали себе, своју школу, али пре свега, град Панчево, односно нашу локалну самоуправу. Могу да кажем да ће Град увек препознати овако добре резултате и да ћемо наставити да подржавамо младе таленте, не само нашом локалном политиком, него и кроз секретаријат који спроводи овакве акције преко Регионалног центра за таленте. Не могу да не поменем њихове менторе, господина Конеског и госпођу Марчетић, али и господина Цуцића испред Регионалног центра за таленте. Овакви резултати представљају инспирацију омладини да се што више баве науком и да постижу сјајне резултате. Уверен сам да ћемо правити идентичне дочеке и за шампионе знања из области природних наука, да ћемо имати више добрих резултата попут оних у спорту. Трудићемо се да подржимо што више појединаца без обзира у којој области се буду такмичили, јер нам је важно да наша деца буду образована у свим сегментима“ рекао је Стојадинов и захвалио се полазницима РТЦ „Михајло Пупин“ што су приказали град Панчево у најбољем могућем светлу.

Из буџета Града Панчева је издвојено укупно 580.000 динара за Душанов и Габриелов одлазак на такмичења која су се одржавала на Копаонику и Балију.

Мр Татјана Божић је истакла да јој је драго што су ђаци схватили да је Град Панчево препознао њихов таленат, да прате њихов рад и да су спремни да уложе у њих, као и да су им на располагању за све што им је потребно.

Носиоци златне и бронзане медаље, Душан Младеновић и Габриел Лалић,су изразили своју захвалност Граду Панчеву на великодушној подршци која им је омогућила да буду део такмичарског тима и остваре сјајне резултате.