Renovirana ambulanta u Kačarevu otvorena je u četvrtak, 28. januara 2016. godine, a otvaranju su prisustvovali gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za zdravstvo dr Mirela Petrović, direktor Doma zdravlja dr Slobodan Ovuka i zdravstveni radnici Doma zdravlja, direktorka JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Pančevo Maja Vitman, predsednik Skupštine Mesne zajednice Kačarevo Branko Bokun i drugi predstavnici Mesne zajednice.

Gradonačelnik Saša Pavlov istakao je značaj odlične saradnje između Doma zdravlja, tj. ambulante i šire društvene zajednice i izjavio:

Ovde je učestvovao pre svega Grad, sa svojim investicijama ali ovde je i samo građanstvo i Savet, odnosno Skupština Mesne zajednice, zajedno sa školom, vrlo aktivno u sprovođenju nekih aktivnosti, bilo je i dosta donatora koji su pomagali da ova ambulanta funkcioniše u nekim lošijim uslovima nego što su sad, i to nam je jako bitno jer će sada Kačarevke i Kačarevci imati mnogo bolje uslove da ostvaruju svoja prava iz oblasti primarne zdravstvene zaštite i ja im želim u svakom slučaju dobro zdravlje, da ne koriste toliko često usluge Doma zdravlja, ali ko bude morao da ga koristi, sada će to biti mnogo prijatnije i u mnogo boljim uslovima. I ono što je najbitnije, nama je ostalo sledeće godine još jedno dve-tri ambulante, neki sitniji radovi i samim tim ćemo da ostvarimo strateški cilj da sve ambulante, pre svega u naseljenim mestima, budu dostojne vremena u kome živimo, samim tim i pružanje usluga u tim ambulantama. Dobra je situacija i u ambulantama u gradskoj sredini, osim što nam predstoji malo veći radovi u ambulanti na Strelištu i onda možemo da kažemo da smo zaokružili i nešto što je predviđeno Strategijom grada i, što je osnovni preduslov, da pružimo adekvatne uslove u vremenu u kome živimo u pružanju ove usluge primarne zdravstvene zaštite.

Direktor Doma zdravlja dr Slobodan Ovuka rekao je:

Radovi su započeti početkom oktobra 2015. godine, povezana je kompletna vodovodna kanalizaciona mreža, zamenjena je stolarija, urađeni su molerski građevinski radovi, radovi na prilazu objektu, manjeg obima, to je sve obuhvaćeno radovima. Meni je drago zato što smo još od 2013. otkad učestvujemo u kreiranju budžeta pokušavali da ovu ambulantu dovedemo u sadašnje stanje i da ljudi imaju normalne uslove za lečenje, a i za rad u ovoj ambulanti, međutim, nismo uspeli sve do 2015. da tu bitku dobijemo, izjavio je dr Ovuka i istakao opšte zadovoljstvo, pre svega, stanovnika Kačareva, a potom i zaposlenih u zdravstvu zbog boljih uslova za rad.

Direktorka JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Maja Vitman rekla je da su obavljeni obimni radovi koji će omogućiti kvalitetniji nivo zdravstvene zaštite i koji su završeni 22. januara i tom priliko istakla:

Nismo znali šta ćemo zateći jer od samog podizanja ovog objekta, praktično 40 godina nije ulagano u objekat, tako da nismo imali ni prateću tehničku dokumentaciju na koju smo mogli da se oslonimo i u samom izvođenju radova došli smo do zaključka da hidroizolacija nije urađena u ovom objektu, te zbog toga su radovi morali da se malo prolongiraju.