Дарко Јешић, члан Градског већа Града Панчева задужен за културу и омладину посетио је Долово и чувену „Штрудлијаду“, која је организована по 25. пут, уз подршку Града Панчева. Свечано отварање манифестације је организовано у центру Долова, на платоу испред Дома културе, а затим је предвиђен и културно-уметнички програм.

„Једна од најочекиванијих манифестација у години је „Штрудлијада“. Дан када Долово постаје средиште слатке кулинарске уметности и место где се окупљамо како бисмо приказали богатство наше традиције. Ова манифестација није само прилика за дегустацију изванредних штрудли и излагање рукотворина удружења жена, већ и време када се истиче јединственост наше мултикултуралне заједнице. „Штрудлијада“ нам пружа прилику да се поносимо богатом кулинарском традицијом коју наше суграђанке и суграђани, са великим ентузијазмом, чувају од заборава и да уживамо у умећима наших домаћица и домаћина“ рекао је Дарко Јешић.

Поред штрудли и разних слатких и сланих ђаконија, изложене су и рукотворине многобројних удружења жена, а нису изостале ни награде за најбољи ручни рад, као ни за најлепши штанд „Штрудлијаде“.

„Не само свака штрудла, коју можете пробати, већ и сваки производ који је данас овде, представља део нашег наслеђа и сведочанство о вредностима које преносимо с генерације на генерацију. „Штрудлијада“ је више од гастрономске разоноде, то је манифестација која нас повезује, инспирише и подсећа на значај очувања наших традиција. Град Панчево је увек подржавао овакве манифестације, а наставићемо и у будуће да будемо подршка. Захваљујем се свим организаторима, учесницима, али и многобројним  посетиоцима који чине овај догађај посебним. Нека „Штрудлијада“ у Долову буде успешна, као и уназад више од две деценије. Уживајте у сваком тренутку, али и залогају овe дивне манифестације!“, поручио је Јешић.

Манифестацију су музичким програмом обогатили ученици Музичке школе „Јован Бандур“ у Панчеву и у извођењу Културно-уметнично друшво „Банатски вез“ из Долова.