Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je svečano otvorio manifestaciju „Uskršnji bazar“ u dvorani Kulturnog centra Pančevo, koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz podršku Grada Pančeva.

„Drago mi je što loše vreme nije umanjilo vaš trud i nije uspelo da pokvari ovo što ste pripremili za sve nas i za posetioce našeg grada. Zahvalan sam vam na svemu što radite, veliko mi je zadovoljstvo što ispred Grada mogu da dam veliku podršku manifestaciji kao što je ova, jer je Pančevo grad koji je poznat po ovakvim manifestacijama. Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu da dam i svoj doprinos da gradimo kako brend Pančeva, tako i čitavog južnog Banata, jer se već šesti put u našem gradu organizuje „Uskršnji bazar“ zahvaljujući Udruženju žena „Pančevke“. Pred vama će se u narednim danima, na Korzou, predstaviti više od 30 samostalnih izlagača i preko 20 udruženja žena koje svojim rukotvorinama i umećem promovišu kulturu, stare zanate, gastronomiju i multikulturalnost ove naše sredine. Uživajte u bogatom kulturno-umetničkom programu, radionicama i takmičenjima koja su organizatori pripremili, jer muzikom, pesmom, igrom i običajima, čuvamo i negujemo kulturu i tradiciju svih naroda koji žive na ovim prostorima. Želim vam svima da Uskršnje praznike dočekate i obeležite sa svojim porodicama u dobrom zdravlju, ispunjeni radošću“ rekao je gradonačelnik Stevanović.

Snežana Marjanov, predsednica Udruženja žena „Pančevke“ je istakla da je ove godine najviše izlagača do sada i da su došli iz cele Srbije. Ona je uručila u ime dece vrtića „Bambi“ poklon gradonačelniku Pančeva. Sveštenik Preobraženske crkve Velimir Birmanac, se takože obratio prisutnima na otvaranju „Uskršnjeg bazara“ i izrazio zadovoljstvo zbog negovanja tradicije i kulture i okupljanja povodom lepih običaja pred najveći praznik, Uskrs.

U kulturno-umetničkom programu su učetvovala deca iz vrtića „Bubamara“, KUD „Čigra“ iz Opova, Sefkerina i Pančeva i učenici OŠ „Vasa Živković“, Baletske škole „Dimitrije Parlić“ i Muzičke škole „Jovan Bandur“.

„Uskršnji bazar“ trajaće sve do 12. aprila na platou ispred Kulturnog centra Pančevo, a štandovi će biti otvoreni za posetioce od 10 do 17 časova.