Grad Pančevo danas proslavlja slavu grada, praznik Uspenja Presvete Bogorodice. Ovaj praznik, u narodu poznatiji kao Velika Gospojina je ujedno i slava Hrama Uspenja Presvete Bogorodice.

Sveta liturgija je održana u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, kojoj su pored predstavnika Grada Pančeva prisustvovali i predstavnici crkve, vojske i policije, direktori javno-komunalnih preduzeća, ustanova i institucija, kao i mnogobrojne građanke i građani Pančeva.

Nakon Svete liturgije i pričešća krenula je litija, ulicama Pančeva, Braće Jovanović, Karađorđevom, Vojvode Radomira Putnika, a zatim kroz Sokače do zgrade Gradske uprave, gde je na platou pred okupljenim vernicima rezan slavski kolač.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva čestitao je prvo slavu časnim ocima i sveštenstvu.

„Uspenje presvete Bogorodice je jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo u prilici da i ove godine proslavljamo našu slavu zajedno. Nastavljamo tradiciju u skladu sa našim verskim, kulturnim i istorijskim nasleđem. Nastavljamo tradiciju okupljanja i širenja prijateljstva, ljubavi i solidarnosti među svima u našem Pančevu. Sve najbolje želim, vama i vašim porodicama i srećana slava svima koji danas slave Uspenje Presvete Bogorodice“ rekao je gradonačelnik Stevanović.

Protojerej stavrofor Radoslav Radmanović, arhijerejski namesnik pančevački čestitao je slavu gradonačelniku i okupljenim građanima izrazivši sreću što se praznik Uspenja Presvete Bogorodice proslavlja i kao slava Grada Pančeva.

Milenko Čučković kao kum slave poželeo je sveštenstvu i gradonačelniku sretnu slavu uz želje da i narednih godina sve prati blagostanje.

Ove godine domaćin slave je gradonačelnik Aleksandar Stevanović, kum slave je bio Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, koji je kumstvo predao Tigranu Kišu, predsedniku Skupštine grada Pančeva.