Odbornici su na 30. sednici Skupštine grada Pančeva usvojili Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Banatsko Novo Selo, nacrte odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Celina 1 – širi centar (krug obilaznice) u naseljenom mestu Pančevo, kao odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Hipodrom u Pančevu.

Gradska menadžerka Maja Vitman, ukazala je na značaj projekta javno-privatnog partnerstva koje je u vezi sa tačkama dnevnog reda o finansiranju i izgradnji lokalne putne infrastrukture na teritoriji Grada.

„Jedan od najznačajnijih projekata u koji je ušao Grad Pančevo odnosi se na javno-privatno partnerstvou vezi sa rekonstrukcijom i modernizacijom puteva, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Radovi se privode kraju i očekujemo da do kraja godine završimo sve značajne radove koji se odnose na rekonstrukciju predmetnih ulica koje smo zadali projektom javno-privatnog partnerstva“, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka i istakla značaj radova u ulicama Svetozara Šemića, Svetog Save, kao i Železničke ulice.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o izmeni Odluke o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete usled ujeda napuštenih pasa ili mačaka, kao i Predlog odluke o izmeni Odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji grada Pančeva.

Takođe, usvojeni su plan i program rada u narednoj godini Narodnog muzeja Pančevo, Kulturnog centra, Gradske biblioteke, Istorijskog arhiva i ostalih ustanova kulture na teritoriji grada i u svim naseljenim mestima.