Maja Vitman, menadžerka Grada Pančeva je obišla rekonstruisani deo Ulice kneza Mihaila Obrenovića, između Milke Marković i Čumićeve. Radovi su završeni krajem prošle nedelje, a juče je otvorena ponovo i ambulanta „Novi svet“, kao i apoteka.

„Ulica kneza Mihaila Obrenovića je od velikog značaja za građanke i građane naselja Tesla. Veoma je frekventna i povezuje mnoge delove grada. Prvi deo radova je završen, od Gradičarske do Milke Marković, direktnim sredstvima iz budžeta Grada Pančeva. Ovom drugom fazom obuhvatili smo radove i na rekonstrukciji ulice Serdar Janka Vukotića, koja vodi ka ambulanti „Novi svet“ i Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“. Drugu fazu radova smo definisali od početka u 3 celine, a najzahtevniji radovi su bili u prvoj fazi, zaključno sa rekonstrukcijom ulice Serdar Janka Vukotića“, rekla je Maja Vitman obilazeći radove u Ulici kneza Mihaila Obrenovića koja se još uvek tretira kao gradilište.

Ukupna dužina rekonstrukcije saobraćajnice od Ulice Milke Marković do Oslobođenja je 554 metara.

„Radove smo izveli na izgradnji atmosferske kanalizacije, rekonstrukciji vodovodne mreže i fekalne kanalizacije, kao i elektroinstalacija sa izgradnjom novih obostranih trotoara i parking mesta. Pored rekonstukcije podzemnih instalacija koja se odnose na zamenu starih azbestnih cevi fekalne kanalizacije novim, izgradili smo i nedostajuću atmosfersku kanalizaciju. Deo ulice od Milke Marković do Oslobođenja je uzan, a saobraćaj se odvija u jednom smeru, te smo se trudili da maksimalno zadovoljimo sve potrebe naših sugrađana, da saobraćajnica bude bezbedna i funkcionalna, što do sad nije bio slučaj. Kada govorimo o ulici Serdar Janka Vukotića, urađen je asfalt i to krak ka školi „Isidora Sekulić“ u dužini 92m i širini 4m i drugi krak ka ambulanti u dužini 102m i širini 6m. Uradili smo i trotoare, jer naši sugrađani znaju, da trotoara gotovo nije ni bilo i da je bezbednost, na prvom mestu mališana, bila upitna. I ako u ovom delu postoji veliki broj individualnih domaćinstava i kolskih prilaza, obezbedili smo i parking mestima, a u levom delu ulice, ka ambulanti „Novi svet“, obezbedili smo još 12 novih parking mesta. Takođe, sve kolske prilaze smo rekonstruisali i stvorili dodatnu mogućnost za parkiranje vozila“ istakla je Vitman i zahvalila sugrađanima i Mesnoj zajednici Tesla na saradnji.

U Ulici kneza Mihaila Obrenovića do raskrsnice sa Čumićevom, takođe su izvedeni svi radovi na rekonstrukciji i dogradnji podzemnih instalacija, kompletno su završeni do ulice Oslobođenja. Trenutno se izvode radovi u nastavku Ulice kneza Mihaila Obrenovića, od Čumićeve do Oslobođenja, u dužini od 345 metara. Planirano je da saobraćajnica bude širine 3.5 metara sa obostranim trotoarima, novim parking mestima i stubovima javnog osvetljenja.

Gradska menadžerka Vitman je nakon obilaska radova istakla da je želja da se radovi završe do kraja godine, ukoliko vremenski uslovi budu poslužil i ako je po ugovoru rok za završetak do maja 2025. godine.