Маја Витман, менаџерка Града Панчева је обишла реконструисани део Улице кнеза Михаила Обреновића, између Милке Марковић и Чумићеве. Радови су завршени крајем прошле недеље, а јуче је отворена поново и амбуланта „Нови свет“, као и апотека.

„Улица кнеза Михаила Обреновића је од великог значаја за грађанке и грађане насеља Тесла. Веома је фреквентна и повезује многе делове града. Први део радова је завршен, од Градичарске до Милке Марковић, директним средствима из буџета Града Панчева. Овом другом фазом обухватили смо радове и на реконструкцији улице Сердар Јанка Вукотића, која води ка амбуланти „Нови свет“ и Основној школи „Исидора Секулић“. Другу фазу радова смо дефинисали од почетка у 3 целине, а најзахтевнији радови су били у првој фази, закључно са реконструкцијом улице Сердар Јанка Вукотића“, рекла је Маја Витман обилазећи радове у Улици кнеза Михаила Обреновића која се још увек третира као градилиште.

Укупна дужина реконструкције саобраћајнице од Улице Милке Марковић до Ослобођења је 554 метара.

„Радове смо извели на изградњи атмосферске канализације, реконструкцији водоводне мреже и фекалне канализације, као и електроинсталација са изградњом нових обостраних тротоара и паркинг места. Поред реконстукције подземних инсталација која се односе на замену старих азбестних цеви фекалне канализације новим, изградили смо и недостајућу атмосферску канализацију. Део улице од Милке Марковић до Ослобођења је узан, а саобраћај се одвија у једном смеру, те смо се трудили да максимално задовољимо све потребе наших суграђана, да саобраћајница буде безбедна и функционална, што до сад није био случај. Када говоримо о улици Сердар Јанка Вукотића, урађен је асфалт и то крак ка школи „Исидора Секулић“ у дужини 92м и ширини 4м и други крак ка амбуланти у дужини 102м и ширини 6м. Урадили смо и тротоаре, јер наши суграђани знају, да тротоара готово није ни било и да је безбедност, на првом месту малишана, била упитна. И ако у овом делу постоји велики број индивидуалних домаћинстава и колских прилаза, обезбедили смо и паркинг местима, а у левом делу улице, ка амбуланти „Нови свет“, обезбедили смо још 12 нових паркинг места. Такође, све колске прилазе смо реконструисали и створили додатну могућност за паркирање возила“ истакла је Витман и захвалила суграђанима и Месној заједници Тесла на сарадњи.

У Улици кнеза Михаила Обреновића до раскрснице са Чумићевом, такође су изведени сви радови на реконструкцији и доградњи подземних инсталација, комплетно су завршени до улице Ослобођења. Тренутно се изводе радови у наставку Улице кнеза Михаила Обреновића, од Чумићеве до Ослобођења, у дужини од 345 метара. Планирано је да саобраћајница буде ширине 3.5 метара са обостраним тротоарима, новим паркинг местима и стубовима јавног осветљења.

Градска менаџерка Витман је након обиласка радова истакла да је жеља да се радови заврше до краја године, уколико временски услови буду послужил и ако је по уговору рок за завршетак до маја 2025. године.