Grad Pančevo je i ove godine nastavio dugogodišnju tradiciju nagrađivanja najboljih maturanata i maturantkinja. Iz budžeta grada izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 400.000,00 za dobitnike diplome „Vuk Karadžić“ i priznanje „Učenik generacije“, odnosno 10.000,00 za pojedinačnu nagradu.

Nagrade je maturantima 26. juna svečano uručio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov u prisustvu Tatjane Božić, članice Gradskog veća zadužene za obrazovanje, roditelja, nastavnika i medija. Muzički program ovom prilikom izveli su učenici i nastavnici Muzičke škole Jovan Bandur.

Od ukupno 40 nagrađenih maturanata 31 su dobitnici diplome „Vuk Karadžić“, 6 su dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ i pohvale „Učenik generacije“, a troje su „Učenici generacije“.

Pored novčane nagrade od po 10.000,00 dinara, Grad je takođe ove godine, srednjim školama uplatio sredstva u ukupnom novčanom iznosu od 53.000,00 dinara za kupovinu poklon knjiga. Ove knjige su maturantima podeljene na završnim svečanostima u njihovim školama.

Ove školske godine diplomu „Vuk Karadžić“ i priznanje „Učenik generacije“ steklo je ukupno 40 maturanata iz 8 srednjih škola:

  1. Gimnazije „Uroš Predić“ Pančevo …………………………. 27
  2. Medicinske škole „Stevica Jovanović“ Pančevo ……. 1
  3. Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ …….. 3
  4. Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ Pančevo …….. 3
  5. Tehničke škole „23. maj“ Pančevo ……………………………. 1
  6. Mašinske škole“Pančevo“ Pančevo ………………………… 3
  7. Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ Pančevo ………. 1 i
  8. Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo ……………………..1