Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović i gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, posetili su u ponedeljak 23. decembra 2019. godine naseljena mesta Omoljicu i Ivanovo. Tom prilikom obišli su poljoprivredno gazdinstvo Vladimira Lazarova u Omoljici i Joze Telbisa u Ivanovu.

Poljoprivredno gazdinstvo Vladimira Lazarova u Omoljici bavi se ratarstvom i obrađuje oko 450 hektara zemljišta. Zahvaljujući subvencijama, uspeli su da obezbede mehanizaciju za obradu. Gazdinstvo Joze Telbisa u Ivanovu obrađuje oko 200 hektara zemljišta. Bave se voćarstvom na 7 hektara zemljišta i zainteresovani su za proširenje proizvodnje kao i kupovinu novih mašina.

Ministar Branislav Nedimović razgovorao je i sa poljoprivrednicima o aktuelnim problemima, ali i pogodnostima koje mogu ostvariti. Bilo je reči i o planovima koje će ministarstvo, na čijem je on čelu, predstaviti u projektu Srbija 2025.

Grad Pančevo nastoji da sredstvima od zakupa obezbedi povoljne uslove za poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Pančeva, istakao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Ministar Nedimović podsetio je da ministarstvo izdvaja značajna sredstva za razvoj i podsticaj mladih u otvaranju poljoprivrednih gazdinstava. Početkom godine biće raspisan konkurs za nabavku traktora koji se sklapaju u Srbiji. Država će do 7.500 evra vraćati banci za kupljeni traktor, odnosno, 50% vrednosti, istakao je ministar Nedimović.

Danas, 27. decembra 2019. godine, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović i gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, posetili su gazdinstva u Glogonju, Jabuci i Gornjem gradu u Pančevu.

Gazdinstvo Idvorijan Kornelija u Glogonju ukupno obrađuje oko 100 hektara zemljištva i bavi se ratarstvom, gazdinstvo Marka Škrbića u Jabuci se takođe bavi ratarstvom i ukupno obrađuje oko 200 hektara zemljištva i gazdinstvo Nikole Pavlov u Pančevu ukupno obrađuje oko 160 hektara zemljištva i bavi se isključivo ratarstvom. Pomenuta gazdinstva oseduju svu kompletnu mehanizaciju za obradu. Zainteresovani su za proširenje proizvodnje i kupovinu novih mašina kao i poljoprivrednog zemljišta.