Grad Pančevo nastavlja tradiciju, u okviru projekta „Kultura na poklon“ mladima za 18. rođendan poklanja vaučer koji se može iskoristiti za različite kulturne sadržaje kako u gradu, tako i u naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i može se iskoristiti za kupovinu ulaznica za koncerte, muzičke i druge festivale, pozorišne predstave, filmske projekcije, žurke, za plaćanje članarine u Gradskoj biblioteci Pančevo ili za bilo koji drugi program koji organizuju Kulturni centar, Dom omladine, Narodni muzej i druge ustanove kulture, čiji je osnivač Grad Pančevo, a za koje se ulaz plaća.

„Na ovaj način, Grad Pančevo želi da afirmiše prave vrednosti u kulturi i da podstakne mlade da i sami učestvuju u kulturnom životu grada i da se upoznaju sa kulturnom ponudom lokalne zajednice. U programu „Kultura na poklon“ mogu da učestvuju svi mladi koji žive u Pančevu ili naseljenim mestima na njegovoj teritoriji, koji postaju punoletni u 2023. godini. Potrebno je da sa vaučerom i važećom ličnom kartom odu na biletarnicu ustanove kulture čiji program žele da posete, gde će im na vaučeru upisati naziv i datum održavanja programa, kao i cenu karte koja se odbija od iznosa vaučera“ objašnjava Marija Jević, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i omladinu i naglašava da vaučer važi godinu dana od dana preuzimanja, odnosno do utroška njegove vrednosti.

Svi koji ispunjavaju uslov, vaučer mogu preuzeti u Kancelariji za mlade, u zgradi Gradske uprave (kancelarija 207), a dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 013/308-907, ili e-mejl: kulturanapoklon@pancevo.rs.