Град Панчево наставља традицију, у оквиру пројекта „Култура на поклон“ младима за 18. рођендан поклања ваучер који се може искористити за различите културне садржаје како у граду, тако и у насељеним местима на територији града Панчева.

Вредност ваучера износи 5.000 динара и може се искористити за куповину улазница за концерте, музичке и друге фестивале, позоришне представе, филмске пројекције, журке, за плаћање чланарине у Градској библиотеци Панчево или за било који други програм који организују Културни центар, Дом омладине, Народни музеј и друге установе културе, чији је оснивач Град Панчево, а за које се улаз плаћа.

„На овај начин, Град Панчево жели да афирмише праве вредности у култури и да подстакне младе да и сами учествују у културном животу града и да се упознају са културном понудом локалне заједнице. У програму „Култура на поклон“ могу да учествују сви млади који живе у Панчеву или насељеним местима на његовој територији, који постају пунолетни у 2023. години. Потребно је да са ваучером и важећом личном картом оду на билетарницу установе културе чији програм желе да посете, где ће им на ваучеру уписати назив и датум одржавања програма, као и цену карте која се одбија од износа ваучера“ објашњава Марија Јевић, чланица Градског већа задужена за културу и омладину и наглашава да ваучер важи годину дана од дана преузимања, односно до утрошка његове вредности.

Сви који испуњавају услов, ваучер могу преузети у Канцеларији за младе, у згради Градске управе (канцеларија 207), а додатне информације можете добити на број телефона 013/308-907, или е-мејл: kulturanapoklon@pancevo.rs.