Grad Pančevo je i ove godine nagradio učenike osnovnih škola koji su ostvarili uspeh na takmičenju u poznavanju saobraćaja „Šta znaš o saobraćaju“ i učesnike kviza Nauči se čoveče! – Saobraćajni znalci“. Za tu namenu obezbeđeno je 26 bicikala, kako bi se nagradili đaci za znanje i trud u oblasti saobraćajnih propisa.

„Dodela nagrada učenicima koji se ističu na ovom polju je samo jedan od načina na koji se podstiče interesovanje i motivacija učenika da se edukuju o ovoj važnoj temi. Ovi programi su usmereni na sve grupe, od vrtića, preko osnovnih škola, pa sve do srednjih škola, a imaju za cilj da se deca i celokupno društvo upoznaju sa saobraćajnim propisima i pravilima ponašanja u saobraćaju“ naglasila je Tatjana Božić, član Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje.

Komitet za bezbednost Grada Pančeva u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizuje kviz „Nauči se čoveče! – Saobraćajni znalci“, a učenici iz četiri osnovne škole sa teritorije grada Pančeva su osvojili 18 bicikala.

„Za interaktivni kviz „Saobraćajni znalci“ deca su dobila materijal za pripremu kako bi savladala saobraćajne propise. To su deca od 5. do 8. razreda, a ekipu je činilo 4, 5 učenika iz osnovnih škola  „Vasa Živković“, „Borisav Petrov Braca“, „Sveti Sava“ iz Pančeva i „Goce Delčev“ iz Jabuke“, rekla je Tatjana Božić.

Učenici koji su na okružnom takmičenju „Šta znaš o sobraćaju“ osvojili prvo, drugo i treće mesto takođe su nagrađeni. Učestvovali su đaci Osnovne škole „Isdora Sekulić“ iz Pančeva, a najviše nagrađenih je iz OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici koji su ostvarili veliki uspeh na Evropskom takmičenju u Zadru.

Podsećamo, u Zadru je učestvovalo 26 zemalja iz Evrope, a Srbija je osvojila prvo mesto.