Град Панчево je наградио 27 најбољих студената, који су школскe 2023/2024. године први пут уписали завршну годину студија и завршили са просечном оценом изнад 9, а пријавили се на Јавни позив који је расписала Канцеларија за младе града Панчева у сарадњи са Регионалним центром за таленте „Михајло Пупин“ Панчево. Награде студентима за постигните резултате током школовања и образовања уручили су мр Татјана Божић, члан Градског већа задужена за образовање и Дарко Јешић, члан Градског већа задужен за културу и омладину.

„Драги студенти, ваша постигнућа нису само резултат учења и труда, већ и доказ да се марљивошћу постижу резултати. Када погледате унапред, знајте да сваки ваш нови корак у животу носи потенцијал за нове изазове и могућности. Ваша посвећеност и труд су вам већ донели значајне резултате и успехе, али прави пут у животу је континуиран рад и усавршавање. Ова награда је само један од многих корака које ћете направити у животу и каријери, а сваки од њих ће вам пружити нове видике и искуства. Ваше достигнуће данас не представља крај, већ почетак нових подвига, јер сваки успех је нова прилика за раст и усавршавање“ рекао је Јешић пре уручења награда.

Град Панчево већ 18 година подржава најуспешније студенте, а ове године је за ту намену из буџета издвојено милион динара. Студенти су, као награду, добили новчане износе од 35.000 динара и бесплатну вожњу катамараном, поклон Туристичке организације Панчева.

„Будите храбри, иновативни и упорни у свим својим одлукама, нека вам ова награда буде мотивација за наставак вредног рада и саморазвоја. Град Панчево ће вас подржи при сваком кораку на том путу, јер је ваш успех део нашег заједничког поноса и напретка. Не заборавите да је успех само почетак авантуре“, подсетио их је Дарко Јешић и честитао им на досадашњим постигнутим резултатима.

Град Панчево ће наставити да награђује најбоље ученике и студенте, како би они били мотивисани да вредно уче и остварују нове успехe у будућности.