Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović je zajednom sa predsednikom sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Dejanom Santračom obišao fudbalski klub u Dolovu, gde su fudbalerima FK „Dolovo“ uručili fudbalsku  opremu.

Aleksandar Stevanović se zahvalio na poseti istakavši da je svaki vid podrške Fudbalskog saveza Srbije fudbalskim klubovima u manjim sredinama od velikog značaja.

„Nastavljamo akciju Fudbalskog saveza Srbije i donaciju fudbalskim klubovima na području Pančeva. Ovakvi tereni kao što smo već videli u Banatskom Brestovcu i Omoljici, a danas i u Dolovu, su od izuzetnog značaja za našu decu, za naš grad Pančevo, jer ovde pre svega stvaramo dobre ljude, koji će biti spremni za budući život, a neki će postati i profesionalni fudbaleri. Grad Pančevo kao grad sporta i grad šampiona podržava rad klubova u svim našim naseljenim mestima i to ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti, jer sport je važan za život, za razvoj i imamo obavezu prema našoj deci da im stvaramo uslove da oni mogu da postanu ispravni ljudi“, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Dejan Santrač je razgovarao sa stručnim štabom i igračima kako bi se bliže upoznao sa stanjem na fudbalskim terenima u manjim sredinama.

„Obišli smo klubove koji egzistiraju u manjim sredinama gde je realan problem da prikupe dovoljan broj igrača. Raduje me što ima mnogo dece na tim terenima, da se deca raduju igranju fudbala, tako da je to možda i najvažnija stvar što se tiče bitisanja tih klubova. Svrha akcije je popularizacija fudbala, a ideja je da FSS obiđe klubove u manjim mestima i da uz jedan skroman poklon u vidu sportske opreme i nekih rekvizita i lopti pokažemo klubovima da mislimo na njih i da su oni podjednako važni, kao i veliki sportski klubovi i da je fudbal važan pokret, jer okuplja veliki broj ljudi. Fudbal je igra u kojoj su zastupljeni i ljubav i emocija i strast, i gde ne pobeđuje uvek onaj ko je na papiru bolji ili favorit, nego mnogo činilaca i faktora utiče na krajnji rezultat. Ono što je najvažnije, u tim mestima koja smo obišli nalaze se veliki ljudi, entuzijasti koji uz pomoć lokalne samouprave uspevaju da održe svoje klubove koji postoje po sto i više godina. Poruka svima im je da želimo da im pomognemo da opstanu, da ih entuzijazam ne napusti i iz tog razloga Fudbalski savez pokreće mnogobrojne akcije i projekte koji imaju za cilj da pomognu klubovima, da afirmišu decu da se bave sportom i da pruže podršku svima koji žele da fudbal opstaje i daje priliku svoj deci da razvijaju svoje talente i bave se sportom”, izjavio je Santrač nakon posete fudbalskom klubu u Dolovu.

Osim FK „Dolovo“ predsednik sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Santrač je obišao i fudbalske klubove „Hajdučica“ „Jedinstvo“ u Dubovcu i „BSK“ u Bavaništu.