Grad Pančevo u saradnji sa JKP „Zelenilo“ Pančevo sprovodi akciju uklanjanja ambrozije sa javnih zelenih površina. Od sredine leta do sredine jeseni, ambroziju će uklanjati koristeći opremu za košenje nabavljenu u okviru projekta „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“.

Ove godine, vegetacija je počela ranije cvetanje, kao i ambrozija koja najviše ugrožava kako zdravlje ljudi, tako i useve. Apelujemo na sugrađane da ovu biljku odstranjuju sa svog zemljišta redovnim čupanjem ili košenjem, a ako primete ambroziju na javnoj zelenoj površini, prijave JKP „Zelenilo“ slanjem slike i koordinata na: rjgradskozelenilo@jkpzelenilo.co.rs.

Projekat „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“ sprovodi Grad Pančevo i JKP „Zelenilo“ Pančevo uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske, u okviru inicijative „EU za Zelenu agendu u Srbiji“. Ovu inicijativu, uz tehničku i finansijku podršku EU i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP),  u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom, uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.