Маја Витман, градска менаџерка Града Панчева обишла је радове реконструкције улице Димитрија Туцовића, деонице између Моше Пијаде и Книћанинове, веома значајне саобраћајнице у дужини од 1253 метара.

„Слободно можемо рећи да су упорност, залагање и труд резултирали једном од дугоочекиваних инвестиција, управо овом саобраћајницом, улицом Думитрија Туцовића. Развој нашег града је муњевит, прати економски развој наше земње, политичке циљеве који свакако утичу на подизање квалитета живота свих наших грађана, али и оних који су одлучили да се пословно остваре управо овде, а нама пружили шансу да остваримо стопу запослености, која никада није била већа. Ми, данас, управо у нашем граду, на годишњем нивоу, радимо на десетине нових километара нове путне инфраструктуре. Улажемо у све делове града и насељених места. Препознати смо као локална самоуправа која има идеју, која разговара са суграђанкама и суграђанима и слуша њихове потребе, јер политика континуитета наш је циљ“, рекла је Маја Витман обилазећи терен.

За потребе извођења радова обезбеђена су средства путем суфинансирања од стране Ураве за капитална улагања АП Војводине и Града Панчева, у вредности од 362.373.891 динара, буџетом за ову и следећу годину.

„Димитрија Туцовића се реконструише у пуној ширини, са свим потребним подземним инсталацијама и изградњом нових. Ширина саобраћајнице је 7 метара, раде се нови обострани тротоари у ширини од 1.6 метара и бициклистичка стаза дужине 770 метара, од Уроша Предића до Книћанинове. Значај улагања је вишеструк, а најбоље о томе говоре утисци суграђанки и суграђана који ову деоницу свакодневно користе као транзитну према Опову, Ковачици и Зрењанину, као и за потребе наше привредне Северне зоне. Захваљујући комуникацији са суграђанкама и суграђанима, одлучили смо да поставимо семафоре на најфреквентнијем делу улице, раскрсницама улица Димитрија Туцовића и Иве Курјачког и улица Димитрија Туцовића и Уроша Предића. Испунили смо и друге захтеве суграђанки и суграђана, стога смо пројектом предвидели проширење капацитета паркинг места и то на левом делу улице Уроша Предића из правца града“, објаснила је Витман и апеловала на сугрђане, јер је безбедност је на првом месту, да до пуштања прве фазе саобраћајнице, обрате пажњу и имају у виду да први слој асфалта не значи завршетак радова, да се грађевинска механизација још увек налази у улици, као и грађевински материјал, који се користи за завршетак радова.

У улици су завршени сви радови на изградњи недостајуће атмосферске канализације, реконструисане су и дотрајале електроинсталације, радови на гасоводу са изградњом нових, обостраних прикључака, а водоводна мрежа је реконструисана, али је изграђена и нова. У плану је изградња преко 200 паркинг места, као и реконструкција саобраћајнице у улици Уроша Предића ширине 6 метара и дужине од 87 метара, као и постављање субова јавног осветљења.

Према уговору, завршетак друге фазе радова, од Уроша Предића до Книћанинове, предвиђен је до маја наредне године.