У оквиру обележавања Дечје недеље у Градској управи Панчева организован је, традиционални, пријем за шест породица са тројкама. Породице је угостила Сања Паталов-Стојадиновић, члан Градског већа Града Панчева задужена за подручје рада, запошљавање и социјалну политику у Зеленом салону.

„Једна од пронаталитетних мера која се спроводи у Панчеву, а која је прописана Одлуком о финансијској помоћи породици са децом на територији Града Панчева у члану 3. утврђено је и право на једнократну новчану помоћ мајкама за случај рођења тројки и четворки. Ово право остварују мајке након рођења тројки или четворки, за куповину прибора за децу, обавезног предшколског припремног програма, али и уџбеника и школског прибора за децу до краја средњошколског образовања, односно до 19. године живота. Такође, остварују право и на једнократну помоћ за свако дете понаособ, која се исплаћује једном током календарске године у висини двоструког износа просечне месечне нето зараде по запосленом оствареном у Граду, у месецу који претходи месецу у коме се врши исплата, до дететовог пунолетства. У 2024. години за ову намену су из буџета Града Панчева исплаћена средства у укупном износу од више од 3,5 милиона динара, односно свакој од породица исплаћено је 590.000 динара у виду једнократне новчане помоћи мајкама, конкретно за свако дете намењен је новац у износу од око 200.000 динара“, објаснила је Сања Паталов Стојадиновић током пријема поводом обележавања Дечје недеље, која се ове године  прославља под слоганом „Ја сам дете имам план: толеранција и љубав за сваки дан“.

Породице Арамбашић, Јездимировић, Жарков, Васовић, Радошевић и Лазаревић су породице са тројкама које остварују право у оквиру пронаталитетних мера која се спроводи у Панчеву.

Град Панчево препознаје изазове са којима се сусрећу родитељи тројки и четворки наставиће у будућности да спроводи мере које имају за циљ финансијску подршку суграђанкама и суграђанима који припадају овим категоријама и унапређење услова одгајања деце, као и обезбеђивање једнаких шанси за развијање потенцијала сваког детета.