Град Панчево у сарадњи са ЈКП „Зеленило“ Панчево спроводи акцију уклањања амброзије са јавних зелених површина. Од средине лета до средине јесени, амброзију ће уклањати користећи опрему за кошење набављену у оквиру пројекта „Мере за унапређење квалитета ваздуха у Панчеву“.

Ове године, вегетација је почела раније цветање, као и амброзија која највише угрожава како здравље људи, тако и усеве. Апелујемо на суграђане да ову биљку одстрањују са свог земљишта редовним чупањем или кошењем, а ако примете амброзију на јавној зеленој површини, пријаве ЈКП „Зеленило“ слањем слике и координата на: rjgradskozelenilo@jkpzelenilo.co.rs.

Пројекат „Мере за унапређење квалитета ваздуха у Панчеву“ спроводи Град Панчево и ЈКП „Зеленило“ Панчево уз финансијску подршку Владе Швајцарске, у оквиру иницијативе „ЕУ за Зелену агенду у Србији“. Ову иницијативу, уз техничку и финансијку подршку ЕУ и у партнерству са Министарством заштите животне средине, спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП),  у сарадњи са Амбасадом Шведске и Европском инвестиционом банком, уз додатна финансијска средства која су обезбедиле владе Шведске, Швајцарске и Србије.