Град Панчево и компанија НИС наставили су вишегодишње партнерство реализацијом новог пројекта у оквиру програма „Заједници заједно“. Тим поводом Музичку школу „Јован Бандур“ у Панчеву су обишли Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање и Светозар Еремић, главни инжењер за поузданост и ОМС у компанији НИС, у пратњи Јелене Цветић, директорке школе.

„Нашa сарадња са НИС-ом дала је већ значајне резултате, а досадашњи пројекти су показали колико овакав вид партнерске подршке може позитивно да утиче на развој наше заједнице и радујемо се будућим пројектима који ће додатно унапредити квалитет образовања. Овде смо видели резултате једног од осам реализованих пројекат, санацијом простора од 133 м2 побољшали смо функционалност објекта Музичке школе. Програм је спроведен и у Техничкој школи ,,23. мај“, Електротехничкој школи ,,Никола Тесла“, Машинској школи ,,Панчево“. Такође, у оквиру пројекта „Заједници заједно“ улагано је и у основне школе ,,Бранко Радичевић“, ,,Мирослав Антић“, ,,Свети Сава“, као и у ОШ ,,Жарко Зрењанин“ у Банатском Новом Селу. Поред ове сарадње, Град Панчевo ће наставити да улаже, као и до сада у образовање и унапређење услова образовних установа, јер тиме улажемо у будућност. Такође, насвићемо и да награђујемо и подржавамо најбоље ученике и талентовану децу која често освајају награде и на разним међународним такмичењима“ рекла је Татјана Божић и захвалила се НИС-у на континуираној подршци и партнерству.

У оквиру овог пројекта издвојено је 16.500.000 динара за свих осам школа на територији града Панчева, од тога за Музичку школу „Јован Бандур“ 2 милиона динара.

„Задовољство је што је компанија НИС поново лепим поводом у Панчеву. НИС није само бизнис, већ и жеља да допринесемо  развоју заједница у којима послујемо, па је и улагање у Музичку школу „Јован Бандур“ значајан корак ка испуњењу тог циља,“ рекао је Светозар Еремић и истакао важност партнерства компаније НИС са Градом Панчевом које траје већ деценијју и по, а које је резултирало бројним значајним реализованим пројектима.

Музичка школа „Јован Бандур“ је једна од најстаријих музичких школа у Србији, а похађа је око 700 ученика.

„Пресрећни смо што је компанија НИС препознала потребу и уложила у нашу школу, чиме смо добили један овакав простор у којем првенствено уживају сва деца, али и ми запослени“, рекла је Јелена Цветић и напоменула да је ова школа не само образовна већ и културна установа, јер поред наставе организује и културне догађаје, као и концерте.

Град Панчево учествује у програму „Заједници заједно“ од његовог оснивања и до сада је заједнички реализован 161 пројекат, чија вреданост износи више од  228 милиона динара.