На данашњој седници Скупштине града Панчева, одборници су усвојили Предлог одлуке о изменама Одлуке о буџету града Панчева за 2023. Годину, Предлог одлуке о постављању железничког спомен обележја на платоу иза старе железничке станице Панчево на Тамишу, као и Предлог Плана квалитета ваздуха у агломерацији Панчево за период до 2027. године.

„Панчево се пријавило на неколико конкурса које су расписали ресорна министарства и Аутономна Покрајина Војводина и добио пуну подршку председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Србије. Ради се о око 217 милиона динара подршке с виших нивоа власти за инвестиције као што су реконструкција улица Михајла Обреновића и Димитрија Туцовића и изградња фекалне канализације на Караули, које су већ у току. Уговори су потписани и ускоро ће кренути реализација на самом терену. Новац који смо буџетом града наменили за ове инвестиције, сада када смо добили подршку с виших нивоа власти, желимо да ребалансирамо како бисмо грађанима обезбедили још бољи квалитетан живот. Средства ћемо усмерити ка јавно комуналним предузећима и ка установама које се баве социјалном заштитом тако да ћемо имати несметано функционисање система који чине нашу локалну самоуправу“. Такође, као једна од најважнијих тачака која нам је сугерисана од наших суграђана је безбедност у саобраћају. Овим ребалансом смо одлучили да две најцрње тачке по питању безбедности саобраћаја у нашем граду семафоризујемо. Једна од тих тачака је међународни пут који пролази кроз Банатско Ново Село и укршта се са локалним путем. Захваљујем се Путевима Србије као управљачу пута што су нам дали услове за постављање семафорских уређаја и до краја ове године решићемо проблем који имамо на тој раскрсници у Банатском Новом Селу и да ћемо добити потпуно безбедну раскрсницу на којој се, надам се, више неће дешавати тешке саобраћајне несреће са смртним исходом“, објаснио је Александар Стевановић, градоначелник Панчева и замолио одборнике да подрже предложени ребаланс буџета.

Усвојено је да се ребалансом намене и средства за постављање семафора на углу улице Цара Душана и Петра Прерадовића у Панчеву у близини ОШ „Бранко Радичевић“.

Такође, одборници су усвојили измене и допуне програма пословања јавног комуналних предузећа, измене финансијских планова установа културе на територији града Панчева, као и измене Решења о избору члана Градског већа града Панчева.